Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι, το λαϊκό γλέντι των Κομματικών Οργανώσεων Ζωγράφου του ΚΚΕ. Στα πλαίσια τη δίμηνης οικονομικής εξόρμησης, μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί προετοίμασαν με κέφι και μεράκι το γλέντι όλο το προηγούμενο διάστημα.
Από νωρίς ξεκίνησε η προσέλευση στο κέντρο «Ρυθμός», στο Γουδί το μεσημέρι της Κυριακής. Λίγο μετά τις δυο ξεκίνησε η εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό, από τον σύντροφο Θέμη Καρυοφύλλη, μέλος της Τομεακής Επιτροπής της Τ.Ο. Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Ο σύντροφος Θέμης ανάμεσα στα υπόλοιπα ανέφερε: «Η σημερινή εκδήλωση γίνεται σε ένα διαμορφωμένο αντιλαϊκό τοπίο, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έρχεται πλέον να υλοποιήσει όλα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισε αλλά και αυτά που αναμένεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα. Ολοκληρώνει δηλαδή το έργο που άφησαν οι προκάτοχοι της ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μάλιστα θα λέγαμε ότι το κάνει με μια ιδιαίτερη μαεστρία για αυτό άλλωστε και προτιμήθηκε από το κεφάλαιο την δεδομένη στιγμή. Τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται έχουν ένα και μόνο στόχο την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Κάθε νόμος κάθε μέτρο που παίρνουν ωφελεί το κεφάλαιο και φορτώνεται στις πλάτες του λαού. Από την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών έως τον κρατικό προϋπολογισμό και από την σφαγή στο ασφαλιστικό που αναμένεται η κατάθεση του τον άλλο μήνα έως την φορολογία στους αγρότες υπάρχει ένα κοινό πρόσημο και αυτό είναι αρνητικό για τον λαό. Την εβδομάδα που μας πέρασε εξάλλου, άδοξα τελείωσε και η διαφημιστική απάτη της κυβέρνησης με τίτλο «Παράλληλο Πρόγραμμα». Το νομοσχέδιο που αποσύρθηκε όχι μόνο δεν αποτελεί αντίβαρο στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων, ανακυκλώνοντας τα περσινά προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας την οποία οξύνει η ίδια η κυβερνητική πολιτική, αλλά αντίθετα ενσωματώνει και νέες επικίνδυνες διατάξεις, όπως η ιδιωτικοποίηση δημόσιων δομών υγείας.»
Παράλληλα με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, ο σύντροφος στην ομιλία του έκανε και σύντομη αναφορά στις διεθνείς εξελίξεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα έντονες: «Επικίνδυνες είναι και οι εξελίξεις στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψευδώς καθησυχάζει το λαό, όταν ισχυρίζεται πως είμαστε «νησίδα σταθερότητας μέσα σε μια θάλασσα αστάθειας». Οι προκάτοχοί της διαβεβαίωναν πριν από μερικά χρόνια κάτι παρόμοιο, πως το ευρώ θα είναι για τη χώρα μας «απάνεμο λιμάνι» μέσα στις «φουρτούνες μιας παγκόσμιας κρίσης». Σήμερα, όλοι γνωρίζουμε το μέγεθος αυτού του ψέματος. Έτσι και τώρα, καμία «νησίδα σταθερότητας κι ασφάλειας» δεν μπορεί να υπάρξει, όταν η χώρα και ο λαός μας βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση πίσω από τη λεγόμενη «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική και την επιδίωξη της γεωστρατηγικής «αναβάθμισης» υπηρετεί τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.Διακηρύσσει την πίστη της στις ευρωατλαντικές ενώσεις, που έχουν οδηγήσει σε τόσα δεινά το λαό μας και τη χώρα, σε απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων».
Κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του ο σύντροφος είπε τα εξής: «Φίλες και φίλοι, είμαστε βαθιά πεπεισμένοι πως υπάρχει λύση. Ότι ο εργαζόμενος λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα, όπως πρέπει, όπως του αξίζει σήμερα, με βάση τις δυνατότητες που έχει η κοινωνία. Η συγκρότηση και ισχυροποίησή της λαϊκής συμμαχίας μπορεί να βοηθήσει στο να αλλάζει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης, να δυναμώνουν η οργάνωση, η μαχητικότητα, το αγωνιστικό πνεύμα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, κόντρα στο ραγιαδισμό και τη μοιρολατρία, στην υποταγή του λαού στους παλιούς και νέους διαχειριστές της βαρβαρότητας του καπιταλισμού, στην πάλη για μια κοινωνία χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στη βάση αυτή και στην κατεύθυνση αυτή και μόνο μπορεί, στις σημερινές συνθήκες, να υπάρχουν και μικρές ή μεγαλύτερες κατακτήσεις για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, του λαού μας, της νεολαίας. Καλούμε να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Να υπάρξει δυναμική απάντηση από το εργατικό λαϊκό κίνημα στα αντιλαϊκά νομοσχέδια που θα αφορούν το ασφαλιστικό,την φορολογία τις ομαδικές απολύσεις και άλλα. Παράλληλα να δυναμώσει η αλληλεγγύη μέσα από σωματεία την λαϊκή επιτροπή της γειτονιάς, ειδικά για τις χιλιάδες οικογένειες που υποφέρουν, τους ανέργους τους απλήρωτους που θα κάνουν μαύρες γιορτές. Συλλογικά όλοι μια γροθιά να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς.»
Με το τέλος της ομιλίας ξεκίνησε το γλέντι, με πλούσιο φαγητό και άφθονο κρασί. Ξεχωριστή νότα έδωσε το λαϊκό συγκρότημα που πλαισίωσε το γλέντι, που για περισσότερες από τρεις ώρες κράτησε το κέφι αμείωτο με γνωστά λαϊκά τραγούδια. Πολύ πλούσια ήταν και η λαχειοφόρος αγορά που σκοπό έχει να ενισχύσει οικονομικά το Κόμμα μας. Οι παρευρισκόμενοι γλέντησαν μέχρι αργά το απόγευμα και έδωσαν ραντεβού στις μεγάλες και μικρές καθημερινές μάχες, στο πλάι του Κόμματος.
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από το γλέντι.