Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Παίδων από την Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και το Πάμε Υγείας – Πρόνοιας

kinhtopoihsh-pame-ygeias-pronoias-nosokomeio-paidwn

Συγκέντρωση στην αυλή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας ηΛαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας Αττικής.

Διεκδικούν να λειτουργήσει τώρα η Μονάδα Λοιμώξεων «Μακκά», να ανοίξει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας που παραμένει κλειστή και να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά. Παράλληλα απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, πλήρης, επαρκής, αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό χρηματοδότηση της Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα αιτήματα τους. Παραδέχτηκε τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, σημειώνοντας ότι το υπουργείο δεν καλύπτει τα έξοδα για προσλήψεις.

Ακολουθούν σύντομες δηλώσεις από τον Θεμιστοκλή Σεργιάννη, πρόεδρο του Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων & Επιδοματούχων ΙΚΑ Ζωγράφου και από την Ελένη Γκιουζέπη μέλος του Δ.Σ. του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφου