Ανακοίνωση Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου

Χωρίς ίχνος ντροπής

δεν δίνουν αίθουσες στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης

 Ανακοίνωση – Καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής Ζωγράφου

            Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου πραγματοποίησε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, μαζική και μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου με αίτημα την παραχώρηση σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης. Η χθεσινή κινητοποίηση έγινε έπειτα από την συνεχή άρνηση της δευτεροβάθμιας σχολική επιτροπής να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής. Η Λαϊκή Επιτροπή εισηγητικά ανέπτυξε αναλυτικά το ζήτημα, ανέδειξε την ανάγκη που υπάρχει για την παραχώρηση των αιθουσών, ενώ κατήγγειλε και τις έως τώρα μεθοδεύσεις από την δημοτική αρχή για να μην παραχωρηθούν αίθουσες. Η απάντηση της Δημάρχου έδειξε ποιος είναι στην πραγματικότητα ο λόγος που δεν παραχωρούνται οι αίθουσες. Κι αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι εμπνευστής και μπροστάρης σε αυτή την πρωτοβουλία είναι οι δυνάμεις του ταξικού κινήματος, τα συνδικάτα και τα σωματεία της περιοχής μας που δεν συμβιβάζονται με τις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά ορθώνουν ανάστημα, οργανώνουν την πάλη του λαού, διεκδικούν και αγωνίζονται. Αυτούς αντιμετωπίζει ως εχθρούς η δημοτική αρχή.

            Έπειτα από την δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη ώστε να συζητηθεί ως έκτακτο. Στην συζήτηση που ακολούθησε έπεσαν εντελώς οι μάσκες. Αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η υποκρισία της πλειοψηφίας. Από τη μια αναγνωρίζουν το πρόβλημα και την επιτακτική ανάγκη για την παραχώρηση αιθουσών από την άλλη αρνήθηκαν στείρα να ανταποκριθούν.

Σύσσωμη η πλειοψηφία της διοίκησης προσπάθησε με αστεία επιχειρήματα να δικαιολογήσει την στάση της, αλλά δεν τα κατάφερε. Μάταια προσπάθησαν να φέρουν σε αντιπαράθεση το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης με το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Οι δυο πρωτοβουλίες δεν ανταγωνίζονται, δεν συγκρίνονται, δεν έχει σχέση η μια με την άλλη, είναι εκ του πονηρού η προσπάθεια να μπουν στο ζύγι. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να απαιτούν από την Λαϊκή Επιτροπή και τα σωματεία να καταργήσουν το Λαϊκό Φροντιστήριο και να στείλουν τους μαθητές του στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Ξεκαθαρίζουμε μια και καλή, τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς, τα μέλη της κοινωνικής συμμαχίας, καθορίζουν τη δράση τους με τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες τους, λογοδοτούν στο λαό και στο κίνημα του και σε κανέναν άλλο. Μέσα στον πανικό τους και προσπαθώντας να δημιουργήσουν σύγχυση προσπάθησαν εντέχνως να ταυτίσουν την Λαϊκή Επιτροπή και τα συνδικάτα με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Οι κομμουνιστές, συμμετέχουν είναι μπροστάρηδες μαζί με ριζοσπάστες αγωνιστές μέσα στο μαζικό λαϊκό κίνημα και τους φορείς του. Προφανώς όσοι εχθρεύονται το λαό και το κίνημα του νιώθουν αποστροφή για τα συνδικάτα και τη δράση τους και δεν καλοβλέπουν τον πρωτοπόρο ρόλο των κομμουνιστών. Έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν την κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής ως «φασισμό». Πιθανά θα ήταν ευχαριστημένοι αν δεχόμασταν την αυταρχική άρνηση της δημοτικής αρχής και πηγαίναμε σπίτια μας, ναι όντως τους χαλάσαμε την σούπα…

Στην ψηφοφορία που έγινε στο τέλος της συζήτησης, στο ερώτημα αν συμφωνούν με την παραχώρηση αιθουσών για το Λαϊκό Φροντιστήριο, 15 από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, χωρίς καμία ντροπή καταψήφισαν, ενώ τρεις ψήφισαν λευκό.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το δίκαιο αίτημα της για την λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου. Ανάμεσα στα υπόλοιπα μαθήματα του σχολείου, οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, το σημαντικότερο μάθημα της ζωής, το μάθημα του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανυπακοής και της απειθαρχίας. Διεκδικούμε ανυποχώρητα την παραχώρηση αιθουσών, δεν θα σταματήσουμε, θα κλιμακώσουμε την πάλη μας. Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης συνεχίζει δυναμικά την λειτουργία του, βελτιώνεται καθημερινά και δίνει τον τόνο για την έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης στην εργατιά και στον λαό.

Καλούμε το ζωγραφιώτικο λαό, τους εργαζόμενους τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες να στηρίξουν την Λαϊκή Επιτροπή, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της. Καλούμε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται να τσακίσουν την λαϊκή οικογένεια, τα νομοσχέδια για το φορολογικό και την διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος. Η κυβέρνηση μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους εταίρους της, συνεχίζει ακάθεκτη το αντιλαϊκό της έργο. Χρειάζεται το επόμενο διάστημα να επαγρυπνούμε, να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα πλειστηριασμού σπιτιού της λαϊκής οικογένειας, κάθε απόπειρα να κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ. Να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα ώστε να απαντηθεί άμεσα κάθε αντιλαϊκός σχεδιασμός.

 

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Περιάνδρου 18, 2107778249

laikiepitropizografou@yahoo.gr

laikofrz@gmail.com

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ζωγράφου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών