98 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση – Ο Σοσιαλισμός Αναγκαίος και Επίκαιρος

Συμπληρώνονται φέτος 98 χρόνια απ’ τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, το γεγονός που συντάραξε ολόκληρο τον πλανήτη, που γέμισε ελπίδες όλους «της γης τους κολασμένους» για μια νέα ζωή, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

Κάτω από την καθοδήγηση του κόμματος των Μπολσεβίκων, η εργατική τάξη της Ρωσίας μαζί με τους συμμάχους της, κατάφερε, για πρώτη φορά στην ιστορία, να απελευθερώσει τον εαυτό της από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς. Να χτίσει τη δική της πατρίδα, μέσα από χίλιες δυσκολίες και επιθέσεις, τη Σοβιετική Ένωση, που τσάκισε το φασισμό, που πέτυχε πρωτόγνωρες κατακτήσεις για τους λαούς όλου του κόσμου.

Σχεδόν έναν αιώνα μετά, οι αστοί σ΄όλο τον πλανήτη προσπαθούν με ψέμματα και λάσπη να θάψουν το συγκλονιστικό αυτό ιστορικό γεγονός μαζί με τις δεκαετίες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και τα επιτεύγματά της. Διαστρεβλώνουν με χυδαίο αντικομμουνισμό την ιστορία, εξαπολύουν κυνηγητό ενάντια στους κομμουνιστές που κρατούν ζωντανή την ανάγκη σήμερα η εργατική τάξη να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει, αφού η ίδια με τα χέρια και το μυαλό της την πλάθει κάθε μέρα, όπως κι όλο τον πλούτο που της κλέβουν οι καπιταλιστές.

Οι αντεπαναστατικές ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, η ήττα των λαών από τον καπιταλισμό είναι ιστορικά προσωρινή. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η σύγχρονη δουλεία, όπως αυτή που ζούμε. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία δεν πρέπει να συμβιβαστούν με μια απάνθρωπη ζωή σ’ ένα άδικο σύστημα. Δεν μπορούν να μείνουν καθηλωμένα στο χτες.

Ο καπιταλισμός όμως δε θα πεθάνει οικειοθελώς.

Είναι ανάγκη η εργατική τάξη να βγει και πάλι στο προσκήνιο, να οργανωθεί, ν’ αντεπιτεθεί, να ανατρέψει τους εκμεταλλευτές της, στέλνοντάς τους οριστικά και ανεπίστρεπτα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ με επαναστατική αισιοδοξία τιμά φέτος τον Κόκκινο Οκτώβρη με σειρά εκδηλώσεων γύρω από τα γεγονότα και τα σύγχρονα διδάγματα της κοσμοϊστορικής αυτής εποχής.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εμπνέεται και καθοδηγείται από την πάλη των πρωτοπόρων εργατών της Ρωσίας από την ίδρυσή του και σ’ ολόκληρη την ηρωική σχεδόν 100χρονη ιστορία του.

Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον μελετάμε και διδασκόμαστε από τις επιτυχίες, τα λάθη και τις ανεπάρκειες της πρώτης προσπάθειας των εργατών να γίνουν κυρίαρχοι στον πλούτο που παράγουν, να ζήσουν χωρίς αφεντικά.

Τα συμπεράσματα οδηγούν την πάλη μας σήμερα, να γίνει πιο αποτελεσματική, ώστε η νέα έφοδος στον ουρανό να ΄ναι νικηφόρα, να φτάσει μέχρι το τέλος, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Κυριακή 22 Νοέμβρη 7μ.μ.

Κινηματογράφος Αλέκα, Ζωγράφου

Η Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Ομιλητής: Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος της Ιδεολογική Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ

Σύντομο οπτικό και καλλιτεχνικό αφιέρωμα στον Κόκκινο Οκτώβρη

Τετάρτη 25 Νοέμβρη 7μ.μ.

Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής

Παρουσίαση του βιβλίου της Ιδεολ. Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ

“Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη”

Ομιλητής: Θέμης Καρυοφύλλης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Σάββατο 28 Νοέμβρη 7μ.μ.

Αίθουσα Θεάτρου Φ.Ο.Υ., Υμηττός

Παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ

“Αλήθειες και ψέμματα για το σοσιαλισμό”

  • Ομιλήτρια: Άννα Αγαθοκλέους, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Τρίτη 1 Δεκέμβρη 7 μ.μ.

Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Ηλιούπολης

Συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ.

Η αντίληψη του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό.

Ομιλητής:

Κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, καθώς και έκθεση αφιερωμένη στην Οχτωβριανή Επανάσταση και τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ.

Κρατάμε ψηλά τη σημαία του Κόκκινου Οκτώβρη.

Συνεχίζουμε ως την τελική νίκη!

ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ