ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Για άλλη μια φορά κυβέρνηση και Ε.Ε. εξαπολύουν σφοδρή επίθεση , στα ασφαλιστικά  δικαιώματα  και τις  κατακτήσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων

Η κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα το πόρισμα των σοφών της υιοθετώντας την πλειοψηφία των προτάσεων τους. Είναι ένα πόρισμα άγριας ταξικής πολιτικής και εφαρμογής της στρατηγικής επιλογής του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου. Σκοπό έχουν να «ξεμπερδέψουν» με οποιεσδήποτε κατακτήσεις και δικαιώματα κέρδισαν οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι προκλητικό αφού δείχνουν ως υπεύθυνους για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και του ασφαλιστικού συστήματος, τους ίδιους τους εργαζόμενους.  Χωρίς  καμία αναφορά  για το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο πριν μερικά χρόνια, για τα άτοκα δάνεια που δόθηκαν στους εργοδότες (εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανους) από τα λεφτά των ασφαλισμένων, για τα  20 δις χρέος τραπεζών που τα φορτώθηκαν οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία.  Χαρίζοντας ταυτόχρονα εκατομμύρια στα μονοπώλια και κυνηγώντας τις ψευτοσυντάξεις των υπερηλίκων.

Θέλουν τους εργαζόμενους  να δουλεύουν μέχρι τον «τάφο», να ζουν με ψίχουλα και από την άλλη, αυτοί που  στέρησαν το δικαίωμα στην δουλειά και την αξιοπρέπεια, θέλουν τους ανέργους να επαιτούν  και να παρακαλάνε για ένα ξεροκόμματο και σαν ευεργέτες και ελεήμονες να τους το πετάνε. Φροντίζουν και εξασφαλίζουν σε εργοδότες  επιδοτούμενα προγράμματα, με σχεδόν τσάμπα εργάτες, με τα 5μηνα, τις επιταγές κατάρτισης (voucher) κλπ.  Εφαρμόζουν δηλαδή προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και νομιμοποίησης της μαύρης εργασίας με ταυτόχρονο τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων που έχουν κερδηθεί με αγώνες και αίμα.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ!

ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

Δεν αποδεχόμαστε τα τελεσίγραφα τους, απαιτούμε να γίνουν πράξη τα δικά μας αιτήματα και προτάσεις, εμείς που είμαστε οι παραγωγοί όλου αυτού του πλούτου που καρπώνονται μια χούφτα παράσιτα, και μας καταδικάζουν στην φτώχεια και την ανέχεια. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Η Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, μαζί με την Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και τα σωματεία που δρουν στην περιοχή, εκφράζοντας  την ταξική τους αλληλεγγύη προσπαθούν να κάνουν πράξη το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση». Παρεμβαίνοντας  για την επανασύνδεση του  ρεύματος σε οικογένειες ανέργων. Συμμετείχαν σε παναττική κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ καθώς και σε μέσα Μ.Μ.Μ για να υπάρξει δωρεάν μετακίνηση  των ανέργων. Μεταξύ άλλων έγιναν και  πολλές παρεμβάσεις στο υπουργείο εργασίας για να δοθεί έκτακτο επίδομα στους ανέργους, για κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία, για το σφράγισμα των βιβλιάριων σε υπηρεσίες του ΙΚΑ – ΕΟΠΠΥ για μακροχρόνια ανέργους. Μετά από κάλεσμα  συγκεντρώθηκαν είδη ρουχισμού και τρόφιμα από εργαζόμενους και δόθηκαν σε ανέργους και φτωχές λαϊκές οικογένειες καθώς και πρόσφυγες  που τα είχαν ανάγκη. Εντείνοντας μια τέτοια προσπάθεια δημιουργήσαμε πέρσι και λειτουργούμε για δεύτερη χρονιά φέτος, στην περιοχή μας, το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης με εθελοντική προσφορά καθηγητών, ώστε να συμβάλουμε στην ενίσχυση και προετοιμασία μαθητών από εργατικές –λαϊκές οικογένειες της περιοχής

Προβάλουμε αιτήματα και διεκδικούμε :

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους, με θεώρηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων χωρίς προϋποθέσεις.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ το μήνα για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα πληρωμής δανείων για όσο κάποιος είναι άνεργος.

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου

Περιάνδρου 18, 2107778249

laikiepitropizografou@yahoo.gr