Έναρξη μαθημάτων Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

laikh-epitroph-_mathhmata (1)Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου, αφουγκραζόμενη την ασφυκτική κατάσταση που βρίσκεται πλέον η εργατική – λαϊκή οικογένεια, οργανώνει και φέτος την αλληλεγγύη, παίρνοντας πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα, της αντίστασης και ταυτόχρονα στήριξης της ζωής του λαού. Έτσι την φετινή χρονιά θα λειτουργήσει το «Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης», με τμήματα Λυκείου και Γυμνασίου σε όλες τις τάξεις.

Η κατάσταση στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι χειρότερη από ποτέ. Η εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών, των μνημονίων που έφεραν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, έχει φτάσει την κατάσταση στο απροχώρητο. Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος, με τα κενά των εκπαιδευτικών να είναι χιλιάδες και τα τμήματα των μαθητών να είναι 28άρια. Με την υποχρηματοδότηση και την εγκατάλειψη της σχολικής στέγης να είναι πάγιο φαινόμενο. Όλα δείχνουν ότι το σχολείο φέτος θα υποδεχτεί περισσότερα πεινασμένα παιδιά, ανεμβολίαστα παιδιά, παιδιά που θα μάθουν από νωρίς τι σημαίνει κατάσχεση, ανεργία και κοινωνική αδικία.

Σε αυτές τις συνθήκες η οργάνωση και η αλληλεγγύη από εργαζόμενο σε εργαζόμενο γίνεται όλο και πιο επιτακτική ανάγκη. Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου καλεί σε αγώνα και μαχητικές δράσεις και παράλληλα οργανώνει την ταξική αλληλεγγύη για να μην μείνει κανείς μόνος του στην κρίση.
Η υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας είναι πρώτα και κύρια υπόθεση δική μας, υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος.

  • 12χρονο σχολείο υποχρεωτικής εκπαίδευσης. / Λέμε όχι στο σχολείο της αγοράς.
  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στους δήμους για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία. / Να δοθεί χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές, κανένα σχολείο να μην μείνει παγωμένο – να καταργηθεί ο φόρος στα καύσιμα για το πετρέλαιο θέρμανσης. / Δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία.

Έναρξη εγγραφών:
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, Περιάνδρου 18
Tηλέφωνα επικοινωνίας 2107778249 και 6945030036
laikofrz@yahoo.gr

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

laikiepitropizografou
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ζωγράφου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών