ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ 8ΜΗΝΙΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

​Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 04/06/2015 τέθηκε, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου, θέμα που αφορούσε την λήψη απόφασης για την μετατροπή των συμβάσεων των 8μηνιτών συμβασιούχων εργαζομένων του δήμου σε αορίστου, όπου φάνηκε για μια ακόμη φορά η πλήρης σύμπνοια της διοίκησης του δήμου (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και της αντιπολίτευσης να συνεχίσουν το ίδιο αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις, καθώς απέρριψαν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η τοποθέτηση μας σαν ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο δημοτικό συμβούλιο ήταν σαφής. Ακράδαντα πιστεύουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την πάλη των ίδιων των εργαζομένων. Η λήψη μιας τέτοιας πολιτικής απόφασης (όπως έχει γίνει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν), θα λειτουργούσε ως ένα μέτρο πίεσης για την κλιμάκωση των αγώνων τους, σαν μια απόφαση που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την δικαίωση του αγώνα τους, σε συνδυασμό βέβαια με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η διοίκηση του δήμου (ΣΥΡΙΖΑ), που αξίζει να αναφέρουμε ότι σαν αντιπολίτευση στο παρελθόν στήριζε παρόμοια αιτήματα, ακολουθώντας την λογική της αναμονής που καλλιεργεί αυτήν την στιγμή η κυβέρνηση, απάντησε αρνητικά στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την στάση τους αυτή, διοίκηση και αντιπολίτευση, μίλησαν για ηθικά διλλήματα που αντιμετωπίζουν έναντι των υπόλοιπων συμβασιούχων εργαζομένων, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δίκαιο απέναντι τους. Συνεχίζοντας, τις τοποθετήσεις τους με ευχολόγια και «κατανόηση» για το δίκαιο αιτημά τους, αλλά στην πράξη για άλλη μια φορά διάλεξαν στρατόπεδο. Διαιωνίζοντας έτσι με αύτον τον τρόπο την ομηρία των εργαζομένων, να δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας που οι ίδιοι, ΤΩΡΑ και στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, έχουν προωθήσει στους δήμους, καταργώντας σταδιακά το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για μια ακόμη φορά επικαλέστηκαν την νομιμότητα, λές και δεν είναι η ίδια νομιμότητα που έστειλε χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, συρρίκνωσε στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχιάς δομές , παροχές, έκλεισε σχολεία, συγχώνευσε νοσοκομεία, κατήργησε μια σειρά από θέσεις μόνιμου προσωπικού κλπ…

Μαζί τους συντάχθηκαν οι παρατάξεις του πρώην δήμαρχου Καλλίρη ,του Αγγελόπουλου και της Μπότου, με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις (μόνο 3 σύμβουλοι), όλοι μαζί σταθερά ενάντια στις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, ενώ για έναν τόσο σοβαρό θέμα απουσίαζαν και κάποιοι σύμβουλοι…. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που συμφωνούν και τα βρίσκουν. Βρισκόμαστε λίγο καιρό μετά την κοινή απόφαση που είχαν πάρει η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου, αποδείχτηκε, ότι οι εργαζόμενοι, τίποτα δεν έχουν να περιμένουν απο αυτούς, μιας και η συνέχιση των αντιλαϊκών αποφάσεων σε βάρος τους , καλά κρατεί. Αυτό φάνηκε από την απόρριψη της πρότασης της Λ.Σ..

​Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου ανέδειξε το σκεπτικό της πρότασης της αντιμετωπίζοντας το ζήτημα στην ουσία του που δεν είναι άλλη, από το ποιος έχει διάθεση να συγκρουστεί με τις κυρίαρχες πολιτικές της φτώχιας, με τα μνημόνια διαρκείας που είναι εδώ και αυτά που τώρα ετοιμάζουν, και ποιος κρύβεται, νομιμοποιώντας στην συνείδηση του λαού την πλήρη υποταγή, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, στη μισή ζωή. Για να μην συνεχιστεί αλλό αυτή η πολιτική πρέπει οι εργαζόμενοι μόνιμοι και συμβασιούχοι να αντλήσουν συμπεράσματα από την στάση όλων και να οργανώσουν την πάλη τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους για να σταματήσει επιτέλους η ομηρία της διαρκούς ανακύκλωσης των εργαζομένων. Να απαιτήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων.

​Στο πλευρό τους πρέπει να ταχθούν όλες οι λαϊκές οικογένειες του Ζωγράφου, που όσο καιρό θα διατηρείται αυτό το καθεστώς θα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στην ιδιωτικοποίηση των δομών, στην ανταποδοτικότητα δηλαδή στο εκ νέου χράτσωμα της ήδη λεηλατημένης τσέπης.

Καλούμε τους συμβασιούχους εργαζόμενους να συνεχίσουν την πάλη τους, μαζί με τον υπόλοιπο λαό του Ζωγράφου για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ – ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ