ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2015 ΕΩΣ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2016

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
​ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στο Δήμο μας απασχολούνται 41 σχολικές καθαρίστριες (29 συμβασιούχες έργου-αίθουσας και 12 μόνιμες), που καθαρίζουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας (δημοτικά – νηπιαγωγεία) και δευτεροβάθμιας (γυμνάσια-λύκεια) εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν πολλές αίθουσες διδασκαλίας και κοινόχρηστους καθώς και προαύλιους χώρους.
Εν μέσω ανθυγιεινών συνθηκών διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την καθαριότητα και την υγιεινή των Δημόσιων σχολείων που φοιτούν τα παιδιά μας.
Μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής της Δημοσιονομικής & Νομισματικής Πολιτικής με την απαγόρευση των προσλήψεων και την μη αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων εμφανίστηκε το άθλιο φαινόμενο των νέων εργασιακών σχέσεων με σύμβαση έργου ανά αίθουσα που αφορά στο Δήμο μας στον αριθμό των 29 εργαζομένων.
Σ’ αυτό το είδος της εργασιακής σχέσης επικρατεί η ανασφάλεια για το αύριο, ο εργασιακός μεσαίωνας στο απόγειο του αφού αμείβονται με 300-400€ το μήνα, χωρίς δικαιώματα επιδομάτων, αναρρωτικών αδειών, πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.α.
Την ίδια στιγμή διεξάγονται συζητήσεις για την είσοδο εργολάβων ιδιωτικών συνεργείων στην καθαριότητα των σχολείων.
Εκτιμάμε ότι η συνεισφορά των συμβασιούχων καθαριστριών στην λειτουργία των Δημόσιων σχολικών μονάδων αποτελεί συστατικό και πολύτιμο στοιχείο τους και προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί και να αποφασίσει:
Η εργασιακή προσφορά των εργαζόμενων σχολικών καθαριστριών στη λειτουργία των δημόσιων σχολικών μονάδων αποτελεί συστατικό και πολύτιμο στοιχείο τους. Η συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητης αξίας.
Εν μέσω ανθυγιεινών συνθηκών με κοπιαστικές προσπάθειες διατηρούν σε πολύ υψηλά επίπεδα την καθαριότητα και την υγιεινή στα σχολεία που φοιτούν οι μαθητές της πόλη μας – παιδιά όλων μας.
Μετά από 4 χρόνια εφαρμογής της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής παρέμειναν 12 μόνιμοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων.
Σε όσους απασχολούνται με αυτό το είδος της εργασιακής σχέσης κυριαρχεί η ανασφάλεια για το αύριο και ο εργασιακός μεσαίωνας, αφού αμείβονται 300-400 € το μήνα, χωρίς δικαιώματα επιδομάτων, αναρρωτικών αδειών, πλήρης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.α.
Την ίδια στιγμή φουντώνουν οι φήμες και οι διαρροές αλλά και οι επίσημες συζητήσεις – απαιτήσεις διαφόρων παραγόντων του δημόσιου βίου για την είσοδο εργολάβων και ιδιωτικών συνεργείων στην καθαριότητα των σχολείων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορηματικά δηλώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία τέτοια ρύθμιση – πολιτική και θα αντιταχθεί με όλες τις δυνάμεις του.
Διεκδικεί μαζί με όλους τους εργαζόμενους, την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά – εργασιακά δικαιώματα, με γενναία αύξηση της οικονομικής επιχορήγησης στο Δήμο ώστε να έχει την δυνατότητα να ικανοποίει τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας.

Απαιτεί:
– Τη μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων σχολικών καθαριστριών με την πρόσληψη τους στο Δήμο που απασχολούνται σήμερα με «σύμβαση έργου-αίθουσας» από τις Σχολικές Επιτροπές γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
– Εισηγούμαστε την λήψη απόφασης για την ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών για την σχολική χρονιά από Σεπτέμβρη 2015 μέχρι Ιούνιο του 2016, η κοινοποίηση αυτών στο αρμόδιο Υπουργείο και η διεκδίκηση από την κυβέρνηση της οικονομικής κάλυψής τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 22/6 -28/6 ΔΙΟΤΙ ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΛΗΨΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΙΣ 30/6 ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ – ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ