Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου

Κάλεσμα Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου για την λήψη απόφασης σχετικά με την μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων εργαζομένων σε συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζωγράφου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ. Δήμαρχο
Γεν. Γραμματέα Δήμου
Δημοτικές παρατάξεις
Σύλλογο εργαζομένων

Στις 20 και 21 Αυγούστου λήγουν οι οκτάμηνες συμβάσεις εργαζομένων που εργάζονται στην καθαριότητα και στο κοιμητήριο. Οι βάρβαρες πολιτικές των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των δίμηνων, πεντάμηνων και οκτάμηνων συμβάσεων που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στους δήμους, κρατούν σε ομηρία τους εργαζόμενους, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των εργαζομένων για δουλειά, τον διαρκή αγώνα για την επιβίωση. Την ίδια στιγμή οι συγκεκριμένες συμβάσεις καλύπτουν θέσεις εργασίας που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του Δήμου, για κρίσιμες δομές όπως η καθαριότητα αλλά και οι δομές πρόνοιας. Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι πολύ συγκεκριμένη και απαιτεί σοβαρές αποφάσεις του Δ.Σ.

Για το λόγο αυτό καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου πραγματοποιήσει ακόμα και έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την λήψη απόφασης σχετικά με την μετατροπή των συμβάσεων των συμβασιούχων εργαζομένων σε συμβάσεις ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ – ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ ΜΑΚΗΣ

Ζωγράφου, 21 Μαΐου 2015