ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

fek_1 Οι μάσκες πέσανε…Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/04/2015 διοίκηση και αντιπολίτευση, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί συναίνεσαν να δωθούν τα ταμιακά διαθέσιμα του δήμου που αφορούν  χρήματα σχολικών επιτροπών, παιδικών σταθμών, δημοτικού ωδείου, μικροεργολαβίες κ.α. και υπολογίζονται γύρω στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή η απαίτηση δεν προήλθε από το πουθενά ήταν απαίτηση της τρόικας (ή όπως αλλιώς θέλουν να την ονομάζουν πλέον) και πάρθηκε στα πλαίσια της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, φυσικά όχι για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού γενικά αλλά για τα συμφέροντα του κεφάλαιου εις βάρος του λαού.

Όπως αναμενόταν κυριάρχησαν οι πατριωτικές κορώνες προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Να καλυφθούν δηλαδή όλες αυτες οι ενέργειες της διοίκησης, κάτω από τον μανδύα του γενικού – εθνικού συμφέροντος, σαν μέτρο προσωρινού χαρακτήρα που μετά το πέρας των διαπραγματευσεων τα διαθέσιμα θα επιστραφούν σαν να μην συνέβη τίποτα.Το μόνο που τους πείραξε σύμφωνα με την είσηγηση της κ.Καφατσάκη ήταν ο τρόπος, δηλαδή μέσω της ΠΝΠ. Πραγματικά λυπόμαστε που δεν πρόλαβαν έγκαιρα να την βαπτίσουν κάπως αλλίως όπως κάνανε με μια σειρά από λέξεις!

Η ταχύτητα και η ομοψυχία που έδειξαν βέβαια διοίκηση και αντιπολίτευση δείχνει και ποιους πραγματικά υπηρετούν, όταν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν αρνήθηκαν να διαθέσουν  ύστερα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης πολύ μικρότερα κονδύλια για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών (κατάργηση τροφείων, παροχή γεύματος στους μαθητές). Τότε έλεγαν πως δεν είχαν διαθέσιμα ενώ τώρα με το πρώτο κέλευσμα της κυβέρνησης έσπευσαν τρέχοντας όλοι να επιτελέσουν το πατριωτικό τους καθήκον. Από την διοίκηση έως  και την αντιπολίτευση (Αγγελόπουλος, Καλλίρης, Πέττας, Μετικαρίδης) με μια φωνή  καθησυχάζαν πως δεν είναι και κάτι τρομερό,πολύς ντόρος για το τίποτα κτλ. Σημειωτέον πως είναι οι ίδιοι και οι πολιτικές που υπηρετούσαν που έφεραν τον λαό στη σημερινή κατάσταση καθησυχάζοντας τον, μέχρι την επόμενη θυσία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε μέσα από την τοποθέτησή της, την σοβαρότητα και επικινδυνότητα της κατάστασης ιδιαίτερα εις βάρος των λαϊκων στρωμάτων αφού στο τέλος ως συνήθως αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Δηλαδή επειδή ο δήμος δεν θα μπορεί να πληρώσει εργαζόμενους, δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του, θα επιβληθούν ακόμη μεγαλύτερα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, θα αυξήθει η φορολογία που ήδη επιβάλλεται, θα παραδοθούν υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα, η καθαριότητα σε ιδιώτες επιχειρηματίες, στην λογική του αναγκαίου κακού.

Η πραγματική σύγκρουση με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου απαιτούν απειθαρχία όπως αυτή που δείχνουν όπου βρίσκονται κομμουνιστές στην διοίκηση αλλά και στην αντιπολίτευση των δήμων με την αρνηση οχι μόνο αυτού του μέτρου αλλά οποιουδήποτε δεν υπηρετεί τα λαϊκα συμφέροντα. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι πως μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης  σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να πάρει πολιτική απόφαση και με ονομαστική ψηφοφορία επικαλούμενο διαδικαστικούς λόγους φοβούμενο να αναλάβει την ευθύνη.

Πατριωτικό δεν είναι η ΠΝΠ αρπαγής των διαθέσιμων. Δίκαιο και πατριωτικό είναι να αντιπαλέψει οργανωμένα  ο κάθε εργαζόμενος, ελεύθερος επαγγελματίας, άνεργος, συνταξιούχος την  ανέντιμη μεταφορά διαθέσιμων στο παιγνίδι του εσωτερικού δανεισμού, στην κάλυψη των πιστωτών, να μη συμβιβαστεί δηλαδή, στο να ξαναπληρώσει ο ίδιος ο λαός για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου