ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΗ 2015

 1η Μάη 2015

Αγώνας  • Ρήξη • Ανατροπή – Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!

Όλοι στην εκδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά στην πλατεία ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ την Τετάρτη 29/04/2015

Έναρξη εκδήλωσης 18:00, Ομιλία από την Αλεξάνδρα Μπαλού 19:30

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες. Νέοι και νέες,Screen Shot 2015-04-27 at 23.49.37

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά καιτο κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την παιδεία, την υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα  όσα  μας  πήραν,  όλα  όσα μας  έκλεψαν,  όλα  όσα  είναι  δικαίωμά  μας  σήμερα!  Δε συμβιβαζόμαστε με  τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

Αυτή  η  Πρωτομαγιά  δεν  είναι  μια  ακόμα  διαδήλωση. Δηλώνουμε την  αγωνιστική  ετοιμότητά  μας,  την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι  εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο «διηνεκές».  Για  το  λαό  υπάρχει  ο  «λιτός  βίος»  και  τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.

  • Καμία  αναμονή,  καμία  ανοχή στα  παζάρια  των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ.
  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.
  • Απειθαρχία  στο  Δουβλίνο  και  τη  Σένγκεν που  μετατρέπουν  τη  χώρα  μας  σε «αποθήκη ψυχών», εγκλωβίζοντας ανθρώπους. Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν, ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς.

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ Η ΤΑΞΙΚΗ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στην Αθήνα 10π.μ. στο Σύνταγμα

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 210 7778249, laikiepitropizografou@yahoo.gr

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, Παραρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου