ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΑΒΙΔΑ, ΣΤΟ BLOG «toskonaki»

Ανδρέας Καραβίδας: «Οι μάσκες έπεσαν… κι από λόγια χορτάσαμε.»

Δεν πρόλαβε να κλείσει τρεις μήνες διοίκησης η νέα δημοτική αρχή της «αριστεράς» και έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Στο βρόντο πήγαν ήδη οι προεκλογικές κορώνες και τα μεγάλα λόγια με την κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου για το 2015. Κι αν αναρωτιέται κανείς τι περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός, δεν χρειάζεται παρά να ανατρέξει σε αυτόν του 2014 της διοίκησης Καλλίρη αφού οι διαφορές είναι υποτυπώδεις και μόνο με μεγεθυντικό φακό μπορεί κανείς να τις δει. Η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής στο δήμο καλά κρατεί. Ενώ για να δικαιολογήσει αυτή την πολιτική της η δημοτική αρχή επικαλείται ότι ρίχνει το βάρος στις επενδύσεις και όχι σε μέτρα για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενείων. Κι όταν μιλούν για επενδύσεις δεν εννοούν αυτά που στην πραγματικότητα έχει ανάγκη ο δήμος, δηλαδή αντισεισμική θωράκιση, αντιπλημμυρική προστασία, απαλλοτριώσεις, ασφαλή νέα κτίρια και εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τις ανάγκες για παιδικούς σταθμούς, για σχολεία, μαζικό δωρεάν ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά ακολουθούν ότι «καινοτόμο» προστάξουν τα κονδύλια των ΕΣΠΑ (πράσινα δώματα, βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, πράσινο ταμείο) και έργα βιτρίνας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στην ψήφιση του προϋπολογισμού η διοίκηση βρήκε αρωγούς και την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης. Τελικά λίγο καιρό μετα τις εκλογές και αφού κάθισε ο προεκλογικός κουρνιαχτός, τα βρήκαν εύκολα μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί με το καλημέρα που λέει κι ο λαός μας.

Είναι σαφές για εμάς και χρειάζεται να βγάλει άμεσα συμπεράσματα και ο λαός του Ζωγράφου για το ποια πολιτική ακολουθεί η παράταξη της πλειοψηφίας. Τα δείγματα είναι ήδη αρκετά και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα να διατρανώσει την αντίθεση του στην πολιτική της διοίκησης, να διεκδικήσει με τον οργανωμένο του αγώνα το τέλος αυτής της πολιτικής, της φορομπηξίας. Να παλέψει για την ικανοποίηση των αναγκών του και απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στο μακρύ της χέρι, την δημοτική αρχή.

Δημοσιεύτηκε στο toskonaki.blogpost.gr στις 1/12/2014 / Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα