ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Με την δεύτερη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου, η νεοεκλεγείσα Διοίκηση του Δήμου που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αφήσει διεθνή FORUM – επιμελητήρια – συνδέσμους βιομηχάνων που να μην έχει δηλώσει την παρουσία του: ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.samaras-tsipras

Σε ψήφισμα που έφερε η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου σχετικά με τον ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΕΝΦΙΑ), δηλαδή την κατάργηση του, και μια σειρά από μέτρα ανακούφισης, μπροστά στην φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Ζωγραφου (ΣΥΡΙΖΑ), επί μισή ώρα, επιχειρηματολογούσε ενάντια στο μοναδικό σημείο του ψηφίσματος, που τους απέτρεψε και να το ψηφίσουν και είχε να κάνει με το αίτημα για φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.

Τα ακούσαμε όλα προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα:

– Ότι δεν πρέπει να αναφέρονται συγκεκριμένα φορολογικά ποσοστά σε ένα ψήφισμα και ότι χρειάζεται συγκεκριμένη φορολογική μελέτη.
– Ότι είναι συγκεκριμένη θέση πολιτικού κόμματος
– Ότι στο όνομα της ομοφωνίας και της «ΣΥΝΘΕΣΗΣ» απόψεων, να απαλειφθεί το ποσοστό για «διευκολυνθούν να το ψηφίσουν».
Λες και δεν ξέρουν, ότι το 45%, ήταν το ποσοστό φορολόγησης του κεφαλαίου στην προηγούμενη φάση ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας, που μειώθηκε σταδιακά μέχρι τα σημερινά επίπεδα στο 15%, την ίδια ώρα, που τα λαίκά νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν της στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Λες και δεν ξέρουν ότι αποτελεί αίτημα πάλης του ταξικού εργατικού πόλου στο κίνημα.

Λες και δεν ξέρουν ότι φοροελαφρύνσεις για το λαό, χωρίς φορολόγηση του κεφαλαίου δεν μπορει να υπάρξει.

ΟΥΤΕ αφελείς είναι, ΟΥΤΕ έπεσαν από τον ουρανό. Εκπαιδεύουν τους εργαζομένους να μάθουν να ζούν με ψίχουλα, μακριά από τις ανάγκες τους , γιατί απλά έχουν δεσμευτεί και δεσμέυονται καθημερινά, ότι θα διαχειριστούν και ότι δεν θα θίξουν αυτούς που κρατάνε τα κλειδιά της οικονομίας και που καρπώνονται όλο τον πλούτο που παράγεται. Καλλιεργούν καθημερινά την μοιρολατρία και την υποταγή, την άσφαιρη για το σύστημα αναμονή και ελπίδα για κυβερνητική αλλαγή, δηλαδή για αλλαγή του διαχειριστή με την εξουσία να παραμένει στα χέρια των μονοπωλίων.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να μην χαθεί άλλος χρόνος, να οργανώσουν την πάλη τους, απέναντι σε όσους στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου και της Ε.Ε

ΖΩΓΡΑΦΟΥ 3.10.2014