ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/09/2014 τέθηκε προς συζήτηση και λήψη απόφασης για την παροχή ή μη στοιχείων για τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων εργαζομένων του Δήμουσε αορίστου χρόνου. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου από την πρώτη στιγμή τάχθηκε ενάντια σε κάθε είδους αξιολογήσεων που αποκρύπτουν τεχνηέντως τον πραγματικό λόγο ύπαρξης τους, δηλαδή την ανάγκη απολύσεων, πετσοκόμματος μισθών αλλά και εφαρμογή σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου ελαστικών μορφών εργασίας, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Αυτή είναι και η λογική που διέπει τον αντιδραστικό νόμο 4250/2014 δηλαδή την ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών, τη λειτουργία με κριτήρια κέρδους και ανταγωνιστικότητας, για την δημιουργία ενός πιο αυστηρού κράτους φτιαγμένο στα μέτρα των πολυεθνικών και των μεγαλοεπιχειρήσεων.

Φυσικά εδώ και χρόνια προετοιμάστηκε κατάλληλα το πεδίο ώστε όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή των σκληρών μέτρων να κυριαρχήσουν λογικές κοινωνικού αυτοματισμού και λογικές «ο θάνατός σου η ζωή μου». Άραγε εκεί δεν αποσκοπούσαν η αναθέρμανση ιδεολογημάτων για τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους ή η ξαφνική φρενίτιδα για τα πλαστά πτυχία ενώ υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο για την καταπολέμησή τους σαν φαινόμενα.

Είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους να κατανοηθεί πως σε αυτό το αντιδραστικό σύμπλεγμα κυβέρνησης – ΕΕ- μονοπωλίων δεν υπάρχει χώρος για φιλολαϊκά μέτρα, παραχωρήσεις χωρίς πραγματική σύγκρουση με τον πραγματικό υπαίτιο. Και ο πραγματικός υπαίτιος δεν είναι ούτε τα μνημόνια ούτε οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές όπως υποστηρίζει η διοικούσα παράταξη και αυτό γιατί τα μέτρα αυτά και όχι μόνο έχουν προαποφασιστεί προ πολλού και αποτελούν κατευθύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου ανάλογα με το συμφέρον του. Ο πραγματικός υπαίτιος δεν μπορεί να περιορίζεται στο πρόσωπο του εκάστοτε υπουργού γιατί αντικειμενικά εγκλωβίζει και αποπροσανατολίζει τους εργαζομενους, γιατί υπαίτια είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσοι πιστά την υπηρετούν.

Με βάση τα δεδομένα θεωρούμε πως μέσα σε αυτά τα πλαίσια του συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση με φιλολαϊκά χαρακτηριστικά, επομένως δεν υπάρχει καλή και κακή αξιολόγηση. Καταγγέλλουμε την βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον έλεγχο των πλαστών πιστοποιητικών, καθώς και την προσπάθεια τρομοκράτησης των δημάρχων που αρνούνται την αποστολή στοιχείων που θα διευκολύνουν την κυβέρνηση σε μαζικές απολύσεις. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν με ότι μέσα έχουν όχι μόνο να μην περάσει η αξιολόγηση, αλλά και γενικότερα να εμποδίσουμε, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

  1. Παράθεμα: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» | Zografou bloging

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.