ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Χαιρετίζουμε τα μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και ενίσχυσαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ζωγράφου και στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι θετικό και ελπιδοφόρο το αποτέλεσμα για τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στήριξε το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα.

Να είναι σίγουροι ότι η ψήφος που έριξαν δεν θα μεταλλαχτεί, δεν θα γίνει αντικείμενο εκλογικών ανταλλαγών, αλλά βόλι ενάντια στην πολιτική που χτυπάει το λαό μας και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό.

Από την πρώτη στιγμή απευθυνθήκαμε στο λαό και τον καλέσαμε να σταθεί ενιαία και στις τρεις κάλπες, με βασικό κριτήριο την ίδια του τη ζωή. Να καταδικάσει αυτές τις δυνάμεις που μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στήριξαν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα από τις διαφορές που είχαν μεταξύ τους.

Έτσι και τώρα στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών καλούμε τον λαό να καταδικάσει αυτές τις δυνάμεις, να καταδικάσει τους διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής. Τον καλούμε να απορρίψει τη λογική του «μικρότερου κακού» και να μην παγιδευτεί σε ψευτοδιλήμματα. Η παραπάνω θέση μας είναι ξεκάθαρη, δεν αλλάζει με βάση το ένα ή το άλλο εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι θέση που διατυπώναμε σε όλη την προεκλογική περίοδο και αφορά όλες τις περιφέρειες και τους δήμους όπου τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δεν κατόρθωσαν να βρεθούν στον β΄ γύρο των εκλογών. Δεν υπάρχει κανένας χώρος για παρερμηνείες ή υπόγειες φήμες. Τα παζάρια και οι ανταλλαγές ψήφων χαρακτηρίζουν την πρακτική και στάση άλλων πολιτικών χώρων και όχι του ΚΚΕ.

Είναι ώρα επιλογής και ευθύνης. Όποιος και όποια δυσανασχετεί, αντιτάσσεται στα μέτρα της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και των κομμάτων που την στηρίζουν, προσβλέπει σε πολιτική προς όφελος του λαού ανεξάρτητα απ’ ότι ψήφισε την προηγούμενη Κυριακή είναι ανάγκη αυτή την Κυριακή να δώσει ψήφο στο ΚΚΕ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ:

  • Εκφράζει την γνήσια λαϊκή αντίθεση στην Ε.Ε., την άρχουσα τάξη, τα μονοπώλια στοχεύει στην καρδιά του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
  • Δίνει δύναμη στο λαό να οργανώσει την πάλη του, την εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση για την επόμενη μέρα, όπου ανεξάρτητα ποιο θα είναι πρώτο και δεύτερο κόμμα, η πολιτική της Ε.Ε. θα είναι εδώ, τα μνημόνια διαρκείας θα είναι εδώ, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων θα είναι εδώ.
  • Δίνει δύναμη να ριζώνει η Λαϊκή Συμμαχία να δυναμώνει το εργατικό λαϊκό κίνημα για να γίνει ένα βήμα στην αλλαγή συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμμάτων στο δρόμο της ανατροπής.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ