Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ).

Πραγματοποιήθηκε σήμερα περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου, παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Ζωγράφου Ανδρέα Καραβίδα, στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ).

Η σημερινή περιοδεία έρχεται σαν συνέχεια του προηγούμενου διαστήματος. Η Λαϊκή Συσπείρωση από την πρώτη στιγμή στήριξε τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του μαζικού κινήματος ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ πριν από ενάμιση μήνα, ενώ έγκαιρα προειδοποίησε για τις συνέπειες των αναδιαρθρώσεων στην υγεία. Κατά την διάρκεια της περιοδείας συνομιλήσαμε με τους γιατρούς και το προσωπικό του ΠΕΔΥ, τους ασφαλισμένους που βιώνουν την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Η κατάσταση περιγράφεται μόνο με μελανά χρώματα. Τα μικροβιολογικά εργαστήρια δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, το ακτινολογικό λειτουργεί με ελλείψεις στο προσωπικό, το κέντρο μητέρας και παιδιού με μόλις έναν παιδίατρο, ενώ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.

Η κατάσταση στην πρωτοβάθμια υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων όλων των προηγούμενων ετών και της σημερινής. Είναι η πολιτική που διαλύει τις δημόσιες δομές υγείας και τις προσφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώμματα της περιοχής μας, να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κέντρα υγείας για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.

Να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ζωγράφου και στην Περιφέρεια Αττικής. Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Δυναμώνουμε παντού τη δική μας φωνή και δύναμη.