ΣΧΟΛΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του στις 16 Δεκέμβρη 2013 αποφάσισε, έπειτα από εισήγηση τις Λαϊκής Συσπείρωσης, να μην ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης δικαστηρίου που δικαίωνε τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου και τους επανέφερε στην εργασία τους.

Σε αντιδιαστολή όμως αυτών των αποφάσεων, τη Δευτέρα 17/02 και την Τρίτη 18/02 οι 72 εργαζόμενοι που έπρεπε να βρίσκονται κανονικά στην εργασία τους βρέθηκαν μετέωροι με πλήρη ευθύνη της διοίκησης, η οποία, αντί να υπογράψει την εντολή για την πληρωμή των εργαζόμενων και την εντολή για να συνεχίσουν στη εργασία τους, μετάθεσε την ευθύνη στους ίδιους τους υπαλλήλους.

Η άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων, που είχαν από την αρχή στο πλευρό τους το Συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ και τη Λαϊκή Συσπείρωση, η άσκηση πίεσης και η παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο,  έδειξε πως υπάρχει τρόπος οι εργαζόμενοι να βρίσκονται κανονικά στις δουλειές τους, αρκεί να υπάρχει μια αγωνιστική ετοιμότητα για όλες τις εξελίξεις που τρέχουν με ιλλιγγιώδη ταχύτητα και όχι η ανάθεση στους νομικούς χειρισμούς και τη στάση αναμονής που τους προτείνουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον Δήμο και συνολικά τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας σε επαγρύπνηση  και ετοιμότητα μέχρι και την τελεσίδικη  απόφαση στις 17 Μαρτίου να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά. Καλούμε όλο τον Ζωγραφιώτικο λαό και όλους τους εργαζόμενους του δήμου ανεξαρτήτως συμβάσεων και σχέσης εργασίας  να παλέψουν μαζί, για ενιαία μόνιμη και σταθερή εργασία.