Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου για τον προγραμματισμό προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού για το έτος 2014

Για ακόμα μια φορά γίναμε θεατές του ίδιου έργου που παίζεται χρόνια τώρα και με τις νυν αλλά και με τις προηγούμενες διοικήσεις  σε πλήρη συμπόρευση με την δήθεν αντιπολίτευση. Δηλαδή, υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες να καλυφθούν άμεσα θέσεις εργασίας, τι κάνουμε: συνεχίζουμε – διαιωνίζουμε τις ελαστικές  μορφές εργασίας με συμβάσεις 8μηνων, δηλώνοντας πως εφ’όσον από τις κυβερνήσεις απαγορεύονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εως το 2016, αναγκαστικά για να λειτουργήσουν οι δομές, προσλαμβάνουμε εργαζόμενους με τέτοιου είδους συμβάσεις.

Πίσω από αυτή την λογική φυσικά αποκρύπτονται οι ευθύνες αυτών που υλοποιούν αυτή την πολιτική σε τοπικό επίπεδο όσο και αν ισχυρίζονται το αντίθετο. Μαζί λοιπόν με την διοίκηση που φυσικά ψήφισε τον προγραμματισμό συντάχθηκε και η παράταξη, Μαζί για την Πόλη μας (ΣΥΡΙΖΑ) υπερψηφίζοντας αλλά θέτοντας ταυτόχρονα και τις δήθεν ενστάσεις, όπως οτι θα έπρεπε να είναι μόνιμη η εργασία, πως μοναδική λύση θα είναι μια άλλου είδους κυβέρνηση, ξεχνώντας να μας πει πως δημοτικές παρατάξεις που στηρίχθηκαν – στηρίζονται από τον Σύριζα (η άλλη είδους κυβέρνηση που ευαγγελίζονται) μια χαρά εφαρμόζουν ελαστικές σχέσεις εργασίας και όπου μάλιστα δεν υπάρχουν τις εισάγουν! Το Κίνημα στην Πόλη καταψήφισε τον προγραμματισμό μεν αλλά παράλληλα αποπροσανατόλισε και έδωσε άφεση αμαρτιών στους δημάρχους προτείνοντας να πουν ένα μεγάλο όχι σε αυτή την πολιτική λες και δεν γνωρίζουν οι δήμαρχοι τι είδους πολιτική εφαρμόζουν. Υπέρ τέλος ψήφισαν και όλοι οι «ανεξάρτητοι» που και ως «ανεξάρτητοι» δεν δηλώνουν διαφοροποίηση προς την ίδια πολιτική που υπηρετούσαν πιστά πριν την διαφοροποίηση τους από τις παρατάξεις τους. Έδειξαν καθαρά και με αυτόν τον τρόπο ότι η δήλωση ανεξαρτητοποίησης τους, δεν βασίζεται σε αλλαγή πολιτικής αλλά σε άσφαιρες κριτικές και δημιουργία συγχύσεων στο λαό για την πραγματική τους στάση.

H Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προγραμματισμό προσλήψεων τονίζοντας πως οι διαρκής και πάγιες ανάγκες του δήμου σε μόνιμο και σταθερό προσωπικό σε όλες τις δομές δεν μπορούν να υποκατασταθούν από τέτοιου είδους προσλήψεις με 8μηνα, 5μηνα κτλ. Αντίθετα η Λαϊκή Συσπείρωση αντιπρότεινε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν τις ανάγκες του δήμου έχοντας σταθερές σχέσεις εργασίας και όχι μια διαρκής αβεβαιότητα.