ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Στις 25/07/2013 η διοικούσα αρχή, δια χειρός του δημάρχου Καλλίρη, υπέγραψε την διαπιστωτική  πράξη απόλυσης των σχολικών φυλάκων προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δείχνοντας έτσι έμπρακτα ποια είναι η δικιά τους «ερμηνεία» στις τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ενάντια στις ανακοινώσεις της ΚΕΔΕ.

Αυτή λοιπόν η «ερμηνεία» έδειξε πως, όχι απλά δεν υπάρχει η βούληση να έρθει σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική, ανοίγοντας με τις απολύσεις διάπλατα τον δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά δομών του δήμου, αλλά σκόπιμα, θέλοντας να αδρανοποιήσει και να εγκλωβίσει την πάλη των εργαζομένων, άφηνε να εννοηθεί πως η λύση θα δίνονταν μέσω της ΚΕΔΕ, κάτι που από την πρώτη στιγμή η Λαϊκή Συπείρωση είχε αναδείξει ως ανέφικτο και αποπροσανατολιστικό.

Φάνηκε πως οι μεγαλοστομίες, τόσο από πλευράς ΚΕΔΕ, όσο και από πλευράς δημάρχου, καθώς και οι βαρύγδουπες δηλώσεις αγωνιστικότητας βρίσκουν τοίχο όταν συγκρούονται με την αστική νομιμότητα. Φάνηκε επίσης πως ο ρόλος τους δεν είναι άλλος από την πιστή εφαρμογή όποιων μέτρων – κατευθύνσεων έρχονται, χύνοντας παράλληλα και δυο τρία  ψευτικα δάκρυα για να συλληπηθούν τους απολυμένους, ενώ πίσω από την πλάτη τους κανονίζουν ήδη τους επόμενους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου καλεί όλους τους εργαζόμενους του δήμου να μην περιμένουν να τους σώσουν οι ίδιοι που περνάνε τη θηλιά στο λαιμό τους. Να οργανώσουν την πάλη τους δίχως καμία αναμονή, στηριζόμενοι στα ταξικά σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, στους μαζικούς φορείς,  κάνοντας πέρα όσους τους τάξανε λαγούς με πετραχήλια και αντ’αυτού είδαν απολύσεις, μειώσεις στους μισθούς, χαράτσια.

Καμία απόλυση – Κλιμάκωση του αγώνα – Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους – Αγώνας για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής