ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΔΩΡΕΑΣ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΔΩΡΕΑ = ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Για μια ακόμη φορά και με αφορμή το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1.7. 2013, με θέμα την αποδοχή της δωρέας της Βίλας, φάνηκε η ξεκάθαρη γραμμή συμπόρευσης της διοίκησης Καλλίρη (ΠΑΣΟΚ) με την κυρίαρχη πολιτική, με την πολιτική της «ανάπτυξης» προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων, της πολιτικής που ρίχνει στα τάρταρα της πραγματικές λαϊκές ανάγκες, την ανάγκη για ελεύθερους χώρους προσβάσιμους στο λαό χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Σε αυτήν την γραμμή συντάχθηκαν και οι δυνάμεις της ΝΔ (ΔΑΔΑ) και του ΣΥΡΙΖΑ (Μαζί για την πόλη ). Γραμμή που δείχνει ξεκάθαρα το μέλλον που επιφυλάσσουν παλιοί και νέοι σωτήρες για τους εργαζόμενους, τις λαϊκες οικογένειες, τη νεολαία.

Σύσσωμες οι 3 παρατάξεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με τη σύμπραξη του «ανεξάρτητου – ακομμάτιστου» και με την αιτιολογία του «μονόδρομου» και της μη υπάρχουσας άλλης ρεαλιστικής πρότασης, υπερψήφισαν την αποδοχή της δωρεάς.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ.

Είναι αυτοί, που με δήθεν αγωνιστικές ρητορίες καλούσαν τον Ζωγραφιώτικο λαό να τους στηρίξει προεκλόγικα κάνοντας σημαία τους το θέμα της βίλας και τους χειρισμούς της διοίκησης Καζάκου, είναι αυτοί οι ίδιοι, που ένα χρόνο πριν έστελναν για τους « περίεργους» χειρισμούς στην υπόθεση Βίλα, το θέμα στα δικαστήρια. Είναι ΟΛΟΙ αυτοί, που σήμερα, από την μια δίνουν συγχωροχάρτι και νομιμοποιούν την αγοροπωλησία (deal) και από την άλλη δίνουν διαπιστευτήρια στα επιχειρηματικά συμφέροντα που περιμένουν πώς και πώς να βάλουν χέρι στην δημόσια περιουσία.

Σαν Λαϊκη Συσπείρωση είμασταν αντίθετοι στην αποδοχή της δωρέας, του νέου διακανονισμού (deal) που γίνεται με την οικογένεια Ζωγράφου, ο οποίος βρίσκεται πολύ μακρία απο τα πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε το ζωγραφιώτικο λαό σήμερα, τώρα, να βγάλει συμπεράσματα, να μην δείξει καμιά ανοχή και αναμονή σε αυτούς που με τα δυο χέρια υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές, και παραχωρούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο τη δημόσια περιουσία για να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους. Να οργανώσει την πάλη του, να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για ενιαίο χώρο – πάρκο υψηλού πρασίνου και πολιτισμού ανοιχτό στο λαό και την νεολαία του Ζωγράφου.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

2.7.2013