Δελτίο Τύπου – Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου

Η τρικομματική συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), στα πλαίσια της εφαρμογής του μνημονίου, διαλύει και τις τελευταίες κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες. Η νομοθετική ρύθμιση  που ετοιμάζει στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών αναζητά τους 15.000 υπαλλήλους που πρέπει να απολύσει άμεσα, όπως προστάζει η πολιτική που εφαρμόζουν, και σε αυτά τα πλαίσια καταργεί προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, που αφορούν απολυμένους εργαζομένους και συμβασιούχους του δημοσίου.

Στο Δήμο Ζωγράφου αυτό μεταφράζεται σε 104 εργαζόμενους σε συμβάσεις και στηρίζουν δομές του Δήμου, όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί κλπ.
Οι απολύσεις στο Δήμο Ζωγράφου των συμβασιούχων εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα σημαίνει αυτόματα και την αποδόμηση των τομέων αυτών, δίνοντάς τους λάφυρο στους… «υγιείς» ιδιώτες!  Ήδη το αμέσως προηγούμενο διάστημα η διοίκηση Καλλίρη (ΠΑΣΟΚ), με την αμέριστη συμπαράσταση της ΝΔ (Καζάκος), παρέδωσε σε ιδιώτες (εταιρείες security) τη φύλαξη του νεκροταφείου.

  • Εκτίθενται έτσι όσοι τα προηγούμενα χρόνια έσερναν σε καθεστώς ομηρίας χιλιάδες εργαζόμενους πανελλαδικά.
  • Εκτίθενται όσοι έστηναν φάμπρικες με δικηγόρους «ειδικούς» στο εργατικό δίκαιο παίζοντας με τα όνειρα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Εκτίθενται οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ που με την στάση τους έστρωναν το δρόμο σε αυτές τις εξελίξεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, προειδοποιούσε τους εργαζόμενους ότι αυτές οι νομικές μεθοδεύσεις δεν οδηγούν πουθενά, αν δεν συνδυαστούν με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, σε κοινή δράση  με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Καλούμε το Ζωγραφιώτικο λαό να ανατρέψει τα σχέδιά τους. Να βάλει φραγμό στην ιδιωτικοποίηση τομέων και δομών του Δήμου.
Να οργανώσει την πάλη του μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου παλεύοντας για καμιά ιδιωτικοποίηση, σε κανέναν τομέα και δομή του Δήμου.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου