Ανακοίνωση – Καταγγελία: Μπλόκο στις απολύσεις και σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα

Στο  έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 13.11.2012 τέθηκε θέμα λήψης απόφασης σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλουν οι δήμοι ονομαστικές λίστες εργαζομένων προς διαθεσιμότητα και κατά συνέπεια απόλυσης τους.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων, των παρατάξεων που στηρίζουν και σε κεντρικό επίπεδο της επιλογές της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του ευρωμονόδρομου. Περιορίζονται σε ευχολόγια και μια γενική καταγγελία συμφωνώντας στην ουσία με την συγκεκριμένη πολιτική ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.

ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να ψηφίσουν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να μην εφαρμόσει ο Δήμος Ζωγράφου την απόφαση της κυβέρνησης. Να μην σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι  των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση οργανικών θέσεων , διαθεσιμότητα υπαλλήλων και τελικά την απόλυση τους. Φάνηκε ξεκάθαρα, για άλλη μια φορά ότι η διοίκηση του Δήμου είναι πιστή στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων. Είναι αμετανόητοι στην εφαρμογή της πολιτικής που τσακίζει την εργατική τάξη και το λαό.

Η  προσπάθεια να μην περάσουν οι απολύσεις,  δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση, αλλά το σύνολο της εργατικής – λαϊκής οικογένειας που συνθλίβεται από την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης.

Οι συνέπειες για τους εργαζόμενους – κατοίκους της περιοχής μας θα είναι δραματικές γιατί οδηγούνται σε κατάρρευση και αυτές οι ελάχιστες και εντελώς ανεπαρκείς κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρει, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο στην παρέμβαση των εργολάβων, στις ιδιωτικοποιήσεις στην εμπορευματοποίηση τους (απορρίματα, παιδικοί σταθμοί κλπ).

Καλούμε τους εργαζόμενους σε οργανωμένη λαϊκή πάλη στην ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής των μνημονίων διαρκείας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου