Δελτίο Τύπου σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας, στις 26.9.2012 ημέρα πανεργατικής γενικής απεργίας

Στις 28.9.2012 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την διοίκηση Καλλίρη να εισάγει προ ημερησίας διάταξης σε συζήτηση, ψήφισμα, σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας, στις 26.9.2012 ημέρα πανεργατικής γενικής απεργίας.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχτηκε απο την ενημέρωση του δημάρχου , ο κεντρικός σχεδιασμός καταστολής και ο χαρακτήρας αυτής, αφού ανάλογες «επιχειρήσεις»της αστυνομίας διενεργήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας ταυτόχρονα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης καταψήφισαν την εισήγηση της διοίκησης, αναδυκνύοντας τις πραγματικές αιτίες των γεγονότων.
Ο διαχωρισμός, ανάμεσα σε τοπικές και κεντρικές δυνάμεις καταστολής, αποπροσανατολίζει τις λαικές οικογένειες από τον ενιαίο χαρακτήρα των δυνάμεων καταστολής, που για μια ακόμα φορά, εκτελώντας εντολές της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) στην προσπάθεια να επιβάλλει στον εργαζόμενο λαό, στην νεολαία, την αντιλαική της πολιτική και να περάσει τα νέα βάρβαρα μέτρα, υλοποίησε σχεδιασμό καταστολής, τρομοκρατίας, καλλιεργόντας κλίμα φόβου και αστυνομοκρατίας στο λαό της περιοχής. Οι απαιτήσεις, των άλλων παρατάξεων Ζωγράφου αύριο- ΔΑΔΑ- Μαζί για την πόλη (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ)μέσω του ψηφίσματος που ενέκριναν κατά πλειοψηφία , προς «τις κεντρικές δυνάμεις καταστολής να σεβαστούν την ηρεμία , την «κοινωνική ειρήνη» κλπ……» αποτελούν εμπαιγμό, κοροιδία και απόκρυψη του ρόλου τους, ως όργανο στα χέρια της άρχουσας τάξης εναντίον του οργανωμένου λαικού κινήματος.

Καταγγέλουμε την απαγόρευση ανάγνωσης και κατάθεσης προς ψήφισης  του σχεδίου ψηφίσματος που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με το θέμα. Κατατέθηκε απλά στα πρακτικά της συνεδρίασης.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΣ 26.9.2012 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλει την χθεσινή αστυνομική επέμβαση πρωτοφανούς αγριότητας και τις προσαγωγές μαθητών κατά την διάρκεια πορείας απο σχολεία του Ζωγράφου , που κατευθύνονταν στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Καταγγέλουμε το κλίμα αστυνομοκρατίας, βίας και καταστολής όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο λαό, στην νεολαία , για να εφαρμόσει την αντιλαική πολιτική, για να περάσει τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Καλούμε τον λαό του Ζωγράφου να καταδικάσει τα χθεσινά γεγονότα.

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου