ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – Απάντηση στο σχολείο της «αγοράς»

Χτες έγιναν δυναμικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ενάντια στο σχολείο της «αγοράς». Στη συγκέντρωση στην Αθήνα, στο υπουργείο Παιδείας, η κυβέρνηση έδωσε μια ακόμα «παράσταση» αυταρχισμού και εμπαιγμού εκπαιδευτικών και γονιών.

Με αστυνομία και αστείες δικαιολογίες για απουσία της πολιτικής ηγεσίας έγινε η χτεσινή «υποδοχή» της κινητοποίησης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, των Ομοσπονδιών Γονέων Αθήνας, Αττικής και Πειραιά, στο υπουργείο Παιδείας. Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και των γονιών ήταν ενάντια στο σχολείο της «αγοράς», στη διοικητική δομή της εκπαίδευσης που «δένεται» με το «νέο» σχολείο και τα σχέδια συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων, που εντάσσονται στην ίδια κατεύθυνση κ.ά.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που – υποτίθεται – έλειπε. Στην άρνηση του υπουργείου να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων (γιατί περί αυτού πρόκειται) οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ και οι γονείς «απάντησαν» άμεσα. Η αντιπροσωπεία …απλά «πέρασε» την πύλη του υπουργείου, παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας να απαγορέψει την είσοδο (ρίχνοντας και μια «χειροβομβίδα κρότου/ λάμψης» για εκφοβισμό). Απαίτησε συνάντηση και «ξαφνικά» βρέθηκε εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Φ. Γεννηματά, η οποία, όμως, δήλωσε αναρμόδια να απαντήσει στα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των γονιών! Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι μπήκαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Παιδείας και φώναζαν συνθήματα («Αγώνας – ρήξη – ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή» κ.ά.).

Μετά τη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, ο Α. Αρβανιτίδης, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Η αντιπροσωπεία κατέθεσε το υπόμνημα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και των γονιών, ενώ απαίτησε να σταματήσουν οι διώξεις των 40 καθηγητών στα Γιαννιτσά και των μαθητών στη Χαλκίδα (εκδικάζονται το Γενάρη). Ο Α. Αρβανιτίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα σταματήσουν την πάλη απέναντι στο σχολείο της αγοράς και της αμάθειας.

Πηγή: Ριζοσπάστης 15/1/2011