Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου για τις Περιφεριακές και Δημοτικές Εκλογές 2010

Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει όλους εκείνους που έδωσαν στο πλευρό των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών την μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Που έλαβαν μέρος σε περιοδείες και επισκέψεις σε δεκάδες εργασιακούς χώρους. Που οργάνωσαν συσκέψεις και συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις. Που μετέφεραν το μήνυμα για την ανάγκη της αποφασιστικής ενίσχυσης της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια.

Χαιρετίζει επίσης και ευχαριστεί όσους εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στην Λαϊκή Συσπείρωση σε αυτές τις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές. Ξεχωριστά απευθύνεται σε όσους από αυτούς για πρώτη φορά -παρά τους εκβιασμούς, τα διλήμματα και τα πολιτικά τρικ- έκαναν το βήμα και γύρισαν την πλάτη στον δικομματισμό ενισχύοντας τον συνδυασμό που στήριξε το ΚΚΕ. Που δεν έπεσαν στην παγίδα των διάφορων αναχωμάτων που στήθηκαν ώστε να απορροφήσουν με ανώδυνο για την κυρίαρχη πολιτική τρόπο την λαϊκή αγανάκτηση.

Τα εκλογικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου ανέδειξαν μια σημαντική ανοδική τάση και δυναμική των συνδυασμών που στήριξε το ΚΚΕ τόσο στον Δήμο Ζωγράφου όσο και στους υπόλοιπους Δήμους και τις Περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα. Σημειώθηκε σημαντική αύξηση σε ποσοστά και ψήφους τόσο σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές όσο και σε σύγκριση με τις προηγούμενες βουλευτικές του 2009. Παράλληλα σημαντικές απώλειες είχαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, ενώ ένα σημαντικό μέρος αυτών που επέλεξαν απόχη θέλησαν να εκφράσουν την καταδίκη τους στην πολιτική των κομμάτων αυτών, επιλέγοντας έναν τρόπο όμως που δεν αποτελεί όπλο πίεσης. Εκτιμούμε πως ακόμα και ανάμεσα σε αυτούς που δεν ψήφισαν τελικά τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης, υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι κρίνουν θετικά τις θέσεις και την στάση μας, αναγνωρίζουν τον ρόλο και την συμβολή μας στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων, που ενδιαφέρονται να μάθουν για την πολιτική μας πρόταση. Τα παραπάνω, εκτός από αισιοδοξία, μας γεμίζουν και με νέες ευθύνες.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στην ανάταση του αγωνιστικού πνεύματος, στην είσοδο στην οργανωμένη πάλη νέων λαϊκών μαζών και νεολαίας, θα κάνουμε νέες προσπάθειες για τη λαϊκή συσπείρωση και συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς, των νέων, των γυναικών.

Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι θα αναλάβουν δράση για τα εργατικά, λαϊκά προβλήματα σε συνεργασία με τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις του Ζωγράφου, τους αγωνιστές και αγωνίστριες σε κάθε τόπο δουλειάς και κατοικίας.

Το κριτήριο που τέθηκε για τον πρώτο γύρο των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, η ανάγκη δηλαδή καταδίκης της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, η αντίθεση με το Μνημόνιο, τον Καλλικράτη, τις επιλογές του ΔΝΤ και της ΕΕ πρέπει να διευρυνθεί και στον δεύτερο γύρο.

Καλούμε τον Ζωγραφιώτικο λαό να καταψηφίσει και τα δύο κόμματα. Να μην μπει στην διαδικασία να ρυθμίσει ποιο από τα δύο θα είναι ο νικητής.

Συνεπώς ούτε Καζάκος, ούτε Καλλίρης. Ούτε Σγουρός, ούτε Κικίλιας. Στις 14 Νοέμβρη να ψηφίσει άκυρο ή λευκό διότι ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα είναι το καλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες.

Το επόμενο βήμα για το λαό πρέπει να γίνει τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στο συλλαλητήριο που έχει καλέσει το ΚΚΕ, στις 6μμ στο Σύνταγμα, προκειμένου να διατρανωθεί η αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ενάντια στο Μνημόνιο, και με σύνθημα να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός.

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ